© Dick Demey

1 / 2
thumbnail: null

PROXIMUS LEAGUE. Nog geen leider na alleen maar gelijke spelen

In de Proximus League blijft het gelijke spelen regenen op de openingsspeeldag. Na Roeselare-Lierse (vrijdag) en Tubeke-Union (zaterdag) hebben ook Lommel en OHL op zondag 2-2 gelijkgespeeld. Cercle Brugge en Antwerp deden lustig mee en hielden het op 1-1.

jtp, lgo

Het vernieuwde KSV Roeselare opende vrijdagavond de Proximus League met de wedstrijd tegen Lierse en leek lange tijd op weg naar een 2-1 zege. Kehli en Brouwers hadden de 0-1 van Lierse-speler Weuts uitgeveegd, maar in de 94e minuut zorgde aanvaller Aurelien Joachim alsnog voor een late Lierse gelijkmaker: 2-2.

Diezelfde uitslag stond zaterdag na 90 minuten op het scorebord tussen Tubeke en Union. Rajsel bracht Union in de eerste helft op voorsprong, maar na een penalty van Diallo ging Tubeke met een 1-1 tussenstand rusten. Kort na de koffie zorgde Diallo met zijn tweede van de avond voor 2-1, maar een kwartier voor tijd legde de net ingevallen Fixelles de 2-2 eindstand vast.

Alsof het was afgesproken eindigde ook Lommel United - OHL op 2-2 zondagmiddag. Jovan Kostovski en Thomas Azevedo bezorgden de Leuvenaars een 1-2 voorsprong, maar vier minuten voor tijd behoedde Schils Lommel van een eerste seizoensnederlaag: 2-2 dus, na drie van de vier wedstrijden in de Proximus League staan alle ploegen ridderlijk naast elkaar met één punt. Zondagmiddag spelen Cercle en Antwerp nog tegen elkaar.

En jawel, ook Cercle Brugge en Antwerp speelden zowaar gelijk. De Great Old kwam in Brugge al vroeg op voorsprong via Dequevy, maar moest zijn voorsprong na een rode kaart voor N'Diaye in de 36e minuut bijna een uur met een man minder verdedigen. Nog voor het rustsignaal bracht Yagan de score vanaf de penaltystip in evenwicht. Na de pauze werd er niet meer gescoord, de Brugse aanvoerder Haroun werd in de 86e minuut met een tweede gele kaart van het veld gestuurd.