© EPA

Arsenal en Tottenham boeken belangrijke, maar zuinige zege

Er stonden woensdag ook enkele inhaalwedstrijden in de Premier League op het programma. De Londense ploegen Arsenal en Tottenham deden het zuinig, maar wonnen wel hun wedstrijd. Arsenal versloeg Leicester met 1-0 en blijven zo in de running voor de vierde plaats, Tottenham ging met 0-1 winnen bij Crystal Palace en staat zo nog wat steviger op de tweede plaats.

jtp

Arsenal had het allesbehalve makkelijk in eigen huis tegen Leicester City. Ook opvallend: de thuisaanhang van Arsenal leek niet echt wakker te liggen van de wedstrijd en dat zorgde voor een niet al te sfeervol Emirates Stadium. Leicester kwam in de eerste helft bijna op voorsprong, maar Petr Cech hield met een goede reflex een knal van Mahrez uit doel.

Het leek er lange tijd op dat er geen doelpunten zouden vallen, maar vier minuten voor affluiten werkte Leicester-verdediger Robert Huth ongelukkig een knal van Monreal voorbij zijn eigen doelman. Door deze zege blijft Arsenal in de running voor de vierde plaats en een bijhorend ticket voor de Champions League-voorronde. Het heeft wel vier punten minder dan Manchester City en drie minder dan United.

Ook Tottenham kon juichen op woensdagavond, na een 0-1 overwinning op het veld van Crystal Palace. Daar kon ook Christian Benteke niets aan veranderen, de spits van Palace scoorde de laatste twee wedstrijden drie goals maar deed de netten ditmaal niet trillen. Hij werd na 81 minuten gewisseld. De Tottenham-Belgen hadden meer succes.

Mousa Dembélé, Toby Alderweireld en Jan Vertonghen stonden alledrie in de basis bij Tottenham en zagen hoe de Deen Eriksen twaalf minuten voor tijd de 0-1 eindstand vastlegde vanop afstand. Mousa Dembélé had trouwens dubbel reden om te feesten, hij speelde zijn 200e wedstrijd in de Premier League. Tottenham blijft tweede en volgt op vier punten van leider Chelsea, maar staat wel stevig op die tweede plaats. Liverpool, dat derde staat mét een match meer, heeft acht punten minder.

Sunderland leed een pijnlijke 1-0 nederlaag op het veld van degradatieconcurrent Middlesbrough. Voor de Black Cats is de degradatie op een mirakel na niet meer te vermijden, “Boro” behoudt een waterkans op een verlengd verblijf in de hoogste voetbalafdeling in Engeland.

Jason Denayer, door Manchester City uitgeleend aan Sunderland, speelde de hele wedstrijd. Adnan Januzaj, die vastligt bij Manchester United, kwam in de 77e minuut tussen de lijnen. Sunderland is met 21 punten en nog vijf wedstrijden te spelen troosteloos laatste in de stand. De kloof met Hull City, op de zeventiende plek net boven de degradatiestreep, bedraagt al twaalf punten. Middlesbrough verzamelde 27 punten en heeft zes punten minder dan het veilige Hull.