Gents flatgebouw ontruimd na brand en zware rookontwikkeling

© *

Een flatgebouw aan de Nekkersberglaan in Gent is donderdagochtend ontruimd nadat er brand was uitgebroken op de vierde verdieping. Het medisch interventieplan was van kracht en één persoon werd naar het ziekenhuis gebracht na rookinhalatie, meldt de Gentse brandweer.

Een bewoner meldde rond 8.30 uur rookontwikkeling op de vierde verdieping van het appartementsgebouw van elf verdiepingen. De rook verspreidde zich snel naar de bovenliggende verdiepingen en het gebouw werd ontruimd. Alle bewoners werden geëvacueerd. Ze worden momenteel ter plaatse opgevangen. Het gaat om enkele tientallen bewoners.

De brandweer is massaal ter plaatse. Het medisch interventieplan was van kracht, maar het vuur is inmiddels onder controle. Na verluchting van de appartementen zullen de meeste bewoners kunnen terugkeren naar hun flat. Eén persoon werd naar het ziekenhuis gebracht na rookinhalatie, maar niemand raakte ernstig gewond.

Het ging om een accidentele brand, mogelijk ontstaan aan een elektrisch toestel. “De bewoonster is een oudere dame van 78 jaar. Ze is voor verder onderzoek opgenomen in het Jan Palfijn ziekenhuis, maar is niet zwaargewond. Het appartement van de bewoonster is onbewoonbaar door de brand. Zij krijgt via de politie een noodwoning.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen