© mmd

thumbnail: null
thumbnail: null

Raadkamer doet op 12 mei uitspraak over zeven jaar oude moordzaak in Vucht

De raadkamer in Tongeren doet op 12 mei uitspraak over het zeven jaar oude moorddossier met slachtoffer Josée Widdershoven uit Vucht (Maasmechelen). Haar 68-jarige ex-man L. B. is verdachte in de zaak. Widdershoven werd op 13 december 2009 doodgeschoten in haar wagen. Het parket wil het dossier via de Kamer van Inbeschuldigingstelling (KI) in Antwerpen naar assisen doorverwijzen. Ook de burgerlijke partij sluit zich daarbij aan. De verdediging wenst dat de correctionele rechtbank zich over de zaak buigt. In de raadkamer vonden vrijdag de pleidooien plaats.

Widdershoven was op 13 december 2009 na een bezoek bij een dochter en een vriendin thuisgekomen in de Brugstraat in Vucht bij Maasmechelen. Ze woonde bij een andere dochter in. Toen de dochter maar niets van haar moeder hoorde die normaal al thuis moest zijn, zag ze dat de Volkswagen Golf van haar moeder in de garage stond. Widdershoven lag dood in haar auto. Haar lichaam vertoonde meerdere schotwonden. De ex-man van het slachtoffer kwam als verdachte in het vizier van de speurders.

L. B. en zijn ex-vrouw zaten in een moeilijke echtscheiding verwikkeld. De financiële afhandeling moest nog afgerond worden, maar dat liet op zich wachten. Uit onderzoek bleek aanvankelijk dat de verdachte in Frankrijk zat. Dat beweerde hij althans. De speurders stelden zich toch vragen over zijn alibi, want uit berekeningen van de reistijden konden ze afleiden dat hij na de moord tijd genoeg had om over en weer te rijden. In zijn voertuig werden ook minuscule kruitsporen aangetroffen. Sinds juni 2011 is L. B. op vrije voeten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer