Inbeslagname auto van chauffeur die rijverbod overtreedt

De auto van een man van 32 jaar uit Scherpenheuvel-Zichem werd op bevel van het parket van Leuven in beslag genomen. De chauffeur hield zich niet aan zijn rijverbod.

Luc Weyens

De politie van de zone Demerdal DSZ (Diest – Scherpenheuvel-Zichem) had dinsdag om 18 uur vastgesteld dat de man maar nipt een aanrijding had kunnen vermijden op de Diestersteenweg in Diest. De interventieploeg reed de man achterna en trof zijn auto aan op het Zeven Zillenerf in Diest. De man wilde te voet vertrekken om zo aan een controle te ontsnappen. De politie van de zone Demerdal DSZ (Diest – Scherpenheuvel-Zichem) deed de controle niettemin. De chauffeur legde een positieve speekseltest af, wat wijst op drugsgebruik. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk voor een periode van 15 dagen ingetrokken.

Woensdagmorgen om 2 uur stelde een andere interventieploeg vast dat de chauffeur zich niet aan zijn rijverbod hield. Hij was naar zijn auto teruggekeerd en ermee weg gereden. Na die vaststellingen besliste het parket om het voertuig door de politie in beslag te laten nemen.

Aangeboden door onze partners