© BELGA

Fruit op de verpakking? Slechts een op vijf producten bevat 50% fruit

Slechts een op de vijf producten met een prominente afbeelding van fruit op de verpakking bevat minstens 50 procent fruit. Dat blijkt uit een studie door Freshfel, de Europese associatie voor verse groenten en fruit, waarbij 188 producten uit 33 Europese landen werden onderzocht. De resultaten staan in het gezondheidsmagazine Bodytalk.

Van de 188 onderzochte producten met een afbeelding van fruit op verpakking bleek slechts een vijfde minstens 50 procent fruit te bevatten, terwijl er in 7 procent zelfs helemaal geen fruit zat. Voor het overige vond men in 34 procent van de verpakkingen minder dan 10 procent fruit en in nog eens 34 procent tussen 11 en 50 procent fruit.

“Een groot aantal voedingsproducenten lapt de EU-doelstelling om consumenten niet te misleiden dus aan zijn laars. EU-verordeningen laten immers niet toe om afbeeldingen, grafieken en symbolen te gebruiken die de consument op het verkeerde been zetten. Freshfel vraagt dan ook een strengere controle en een regel die afbeeldingen van fruit verbiedt op verpakkingen die minder dan 50 gram fruit per 100 gram bevatten”, aldus Marleen Finoulst, hoofdredactrice van Bodytalk.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer