De Lijn roept buschauffeur op het matje nadat hij jonge mama (20) van de bus zet omdat dochtertje niet stopte met wenen

Een jonge mama (20) en haar dochtertje van 1 jaar werden afgelopen weekend zonder pardon door een chauffeur van De Lijn uit de bus gezet. En dit enkel en alleen omdat haar dochtertje aan het huilen was. De moeder is zwaar aangedaan door de negatieve ervaring en is dan ook niet van plan het hierbij te laten. “Ik ben echt kwaad en heb een klacht ingediend,” laat de vrouw weten. De Lijn heeft ondertussen gereageerd dat de chauffeur op het matje geroepen is en dat zo’n gedrag “absoluut niet door de beugel kan.”

evg

Selien Huysmans (20) zat samen met haar dochtertje op de bus naar Begijnendijk, waar ze wonen. “Het was erg warm op de bus, want de airco was stuk,” vertelt de jonge mama. “En Elyana wou de hele tijd rondlopen, maar dat vond ik niet veilig, dus nam ik haar op mijn schoot. Dat was echter niet naar haar zin en ze begon te huilen. Wat ik ook deed, ik kreeg haar maar niet getroost.”

De buschauffeur verloor volgens de vrouw zijn geduld en begon luid te roepen op hen. “Hij riep dat ik haar moest laten stoppen met huilen. Alsof dat zo gemakkelijk gaat... Ik kreeg twee haltes de tijd om haar te laten zwijgen en toen ze nog altijd aan het huilen was, zette hij de bus aan de kant. Ik kon het bijna niet geloven, maar we moesten écht uitstappen.”

De andere passagiers namen het nog op voor de jonge mama, maar Selien had geen zin om ruzie te maken met de chauffeur. “Ik wou me niet kwaad maken waar mijn dochtertje bij was. Ik ben kalm gebleven en ben gewoon afgestapt.”

Bang om de bus te nemen

En daar stond ze dan, op 15 km van haar thuisstad Begijnendijk. “Ik heb meteen mijn ouders gebeld en gelukkig konden zij me komen halen.” De vrouw is nog steeds aangedaan door de ervaring en ziet het dan ook niet zitten om de komende tijd met haar dochtertje de bus te nemen. “Ik zie dat voorlopig niet zitten, nee. Ik heb ondertussen wel al alleen de bus genomen, maar zat er niet op mijn gemak. De chauffeur leek namelijk op die bewuste buschauffeur van afgelopen weekend, dus ik was op mijn ongemak.”

Klacht bij De Lijn

Selien heeft ondertussen al officieel klacht ingediend bij De Lijn. “Ik hoop dat die chauffeur een sanctie krijgt, want ik vind zoiets echt niet kunnen.”

Chauffeur op het matje geroepen

Bij De Lijn bevestigen ze dat men op de hoogte is van het incident. Ze hebben zowel de vrouw als de buschauffeur ondertussen al gesproken en hun versies van de feiten naast elkaar gelegd. “Het gaat om een privéchauffeur die in onderaanneming voor ons werkt,” aldus Tom Vander Vreken, woordvoerder van De Lijn. “Het is nu aan die onderaanneming om de chauffeur een eventuele sanctie te geven. We hebben hem wel al duidelijk gemaakt dat zo’n gedrag echt niet door de beugel kan en dat het absoluut niet voor herhaling vatbaar is.”

Bij De Lijn zelf krijgen chauffeurs jaarlijks een opleiding waarbij ze onder andere gewezen worden op het belang van klantvriendelijkheid.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen