© VRT

© AP

thumbnail: null
thumbnail: null

Bekijk het erg breekbare optreden van Blanche dat tot een explosie van vreugde leidde

De amper 17-jarige Blanche heeft haar favorietenrol kunnen waarmaken. Hoewel ze bibberend begon, kon ze met een schattige, bedeesde, nerveuze en unieke performance van ‘City Lights’ de jury en de mensen thuis overtuigen. Op zaterdag 13 mei zal zij op het podium in Kiev proberen om de titel van ’Winnaar van het Songfestival 2017’ in de wacht te slepen voor België.

mrra

Ze was goed vertrokken, Blanche in haar nieuwe zwarte jurk vanavond. Bedeesd speurde ze in het begin het publiek af, maar tijdens het middelste gedeelte van haar nummer bloeide ze helemaal open en waagde ze zich aan haar eerste bewegingen. Toen de hoge noten moesten komen, leek het mis te gaan en wandelde het meisje van het ideale pad af. De lichtshow maakte er een indrukwekkend spektakel van.

© AFP

Maar het was het geweldige nummer dat het publiek kon overtuigen. ‘City Lights’ wordt immers al in verschillende landen enthousiast op de radio gedraaid en de studioversie is fenomenaal, zo zeiden verschillende commentatoren tegen onze reporter ter plaatse. Blanches fragiele ingetogen optreden zorgde ervoor dat het resultaat positief is: België mag naar de finale van het Songfestival 2017.

Zware taak

In de finale wacht haar straks een zware taak, want dan moet ze het opnemen tegen onder meer Francesco Gabbami, de Italiaan die met zijn aanstekelijk deuntje ‘Occidentali’s Karma’ al maanden op één staat in de wedkantoren. Ook Oekraïne wil zijn titel verdedigen met ‘Time’. Verder zijn ook Duitsland, Frankrijk, het Verenigde Koninkrijk en Spanje al zeker van hun plaatsje in de finale.

Op donderdag 11 mei is er nog een tweede halve finale, waarin opnieuw 18 landen strijden om een plaats in de eindstrijd op zaterdag 13 mei.

© AFP

© REUTERS

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer