Koken met een uitzicht: Vlaamse chef-kok van Fleur kookt op 122ste verdieping in Dubai

© svl

© rr

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Lode De Roover, de chef van restaurant Fleur de Lin, trekt over een week voor twee dagen naar Dubai. Hij gaat er koken in het hoogste restaurant ter wereld. Het gaat om At.Mosphere in de Burj Khalifatoren. De keuken bevindt zich op de 122ste verdieping, op de hoogste verdieping van de toren.

svov

Het is niet de eerste keer dat De Roover zijn kunnen in het buitenland toont. “Vorig jaar was ik te gast in Lanzarote”, zegt hij. “Op verzoek van vijfsterrenhotel Princeza Yazia. Ik mocht er koken voor 250 man, een hele eer. Ik kon er werken met lokale producten en mijn eigen versie van paella maken.”

En dat heeft ook de deuren opengezet voor een nieuw avontuur. “At.Mosphere is een restaurant met aanzien, dus is ook dit een eer om te mogen doen. Een overnachting in het hotel kost 1.500 euro per nacht, dat zegt genoeg.”

Het is de bedoeling dat de Zeelse chef zeven gangen op tafel brengt. Hij wordt daarvoor bijgestaan door 28 souschefs. Schrik dat er iets fout zal gaan of stress, heeft De Roover niet. “Waar alleen het beste van het beste op tafel komt, zal ik zeker mijn plan kunnen trekken.”

De trip naar Dubai kadert in een uitwisselingsproject, want deze zomer komt de chef van At.Mosphere naar ons land om in Zele mee te draaien in Fleur de Lin. Ook dat zal ongetwijfeld een belevenis zijn.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen