© chris nelis

Vandalen vernielen nieuwbouw Genks bedrijf: voor 25.000 euro schade

Nog voordat het bedrijf DHK (een firma in aluminiumprofielen) in zijn nieuwbouw kan trekken in Genk hebben vandalen al voor 25.000 euro schade aangericht. In de nacht van vrijdag op zaterdag hebben ze ingebroken in de nieuwe hal en er alle ruiten stukgegooid. Ook de sandwichpanelen werden ingegooid. De daders sloegen ook toe bij een andere nieuwbouw in de buurt.

Chris NELIS/Marij WYERS

De nieuwe bedrijfshal van DHK ligt in de Kompellaan in Zwartberg. Deze zomer wil DHK van Houthalen naar deze plek verhuizen. DHK levert aluminiumprofielen voor de verandabouw. “Drie weken geleden zijn grote sectionele poorten geplaatst. Daarvan hebben ze alle raampjes ingegooid. En onze grote glazen deur staat er nog maar sinds vrijdag in. Ze is geen dag heel gebleven. Dat kan toch niet. Ook de vensters van onze heftruk zijn verbrijzeld. Kotsmoe ben ik het”, zegt DHK-zaakvoerder Pascal Louwette.

Handtekening

Een paar weken eerder had hij ook al schade door vandalisme. “Wij doen hier een investering van 3,6 miljoen euro. We maken budget vrij om aan alle opgelegde voorwaarden van de stad Genk te voldoen. En dan krijg je dit. Ons budget is op.”

Volgens de zaakvoerder zouden de daders ergens een ‘handtekening’ hebben achtergelaten: ZWN. “Dat zou staan voor Zwartberg Noord. Dat ze die bende maar eens aanpakken.”

De recherche van de politie CARMA heeft een sporenonderzoek gedaan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer