© DBA

Koen De Bouw krijgt vaste rol in Amerikaanse tv-serie

Koen De Bouw stapt eind oktober het vliegtuig richting Hollywood op voor een vaste rol in de tv-serie ‘The Last Tycoon’. Een primeur, want hij is de eerste Vlaamse acteur die dat kan zeggen.

gjs

Belgen en Hollywood: het blijft een erg zeldzame combinatie. Er is natuurlijk Matthias Schoenaerts, die in de filmwereld zijn strepen aan het verdienen is. Ook voor Koen De Bouw lijkt de grote internationale doorbraak nu nakend te zijn.

De reden daarvoor is de rol die hij krijgt in de nieuwe Amerikaanse serie The Last Tycoon. De Vlaamse acteur wordt daarin Tomas Szep, die aan het hoofd staat van de veiligheidsdienst van een studiobaas in Hollywood. De serie speelt zich af in de jaren 30 en zal in de Amerikaanse huiskamers te zien zijn.

Vijf maanden

“Ik draai nu eerst nog een aantal weken voor het derde seizoen van de Eén-reeks T”, zegt De Bouw in Het Laatste Nieuws. “Daarna sta ik tot 28 oktober op de set voor de derde film met Vincke & Verstuyft. Een dag later vertrek ik voor vijf maanden naar Amerika.”

De Bouw zal er in een huurhuis wonen en reist alleen af naar de VS. “Mijn vrouw heeft hier haar werk en mijn kinderen studeren nog. Maar we proberen natuurlijk wel de zaak zo comfortabel mogelijk te organiseren. Ik zal wel eens kunnen terugkomen, de familie zal een paar keer kunnen overvliegen. En nee, ik ga dus niet in een exuberante villa in Beverly Hills wonen. Ik huur een huisje in Los Angeles.”

Eerste indruk

Dat ze in de VS op hem zaten te wachten, was een aangename verrassing voor De Bouw. “Ik moet ginds, ondanks alle ervaring van dertig jaar carrière, helemaal van nul beginnen. Ik heb ook geen flauw idee waarom ik ben uitgekozen. Het is niet dat ik een gekke Vlaming moet spelen. Ik kruip er in de kleren van Tomas Szep, hoofd van de veiligheidsdienst van studiobaas Monroe Stahr. Volgens het scenario is Szep een Hongaarse inwijkeling. Ik moet dus Engels spreken met een Hongaars accent. Om dat perfect te kunnen, heb ik fulltime een dialectcoach ter beschikking. In een vreemde taal aan de slag gaan, blijft toch een handicap. Tenzij je natuurlijk Matthias Schoenaerts heet en meerdere talen perfect beheerst.”

“Veel rommel, maar dit is mooi”

The Last Tycoon wordt een serie om u tegen te zeggen, aldus De Bouw. “Ik was van bij de eerste kennismaking gecharmeerd. Gelukkig, want er wordt daar ook veel rommel gemaakt. Maar dit is mooi. En het publiek is er zot op, zo blijkt uit de reacties op de pilootaflevering. Negentig procent van het publiek gaf ons vier of vijf sterren op vijf. Een écht succes dus.”

Het worden drukke maanden voor de acteur, want hij heeft een vaste rol. Hij zal in minstens zeven van de tien afleveringen te zien zijn. “Na drie seizoenen wordt dat tien van de tien afleveringen. Het is in Amerika trouwens standaardprocedure dat je voor een tv-reeks meteen tekent voor zes jaar. Met andere woorden, je moet er rekening mee houden dat je zes keer een halfjaar in Hollywood moet kunnen vertoeven. Maar ik had het mezelf nooit vergeven als ik deze unieke kans had gemist. In het leven moet je zo veel mogelijk kansen grijpen. Ik moet dit gewoon doen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER