© RR.

Kind en Gezin schorst vergunning kinderdagverblijf waar mishandeling plaatsvond

Na een nieuwe inspectie in de crèche waar een verzorgster verschillende baby’s mishandeld heeft Kind en Gezin besloten de vergunning van de crèche in te trekken. De crèche moet tijdelijk de deuren sluiten, dat meldt deredactie.be en bevestigt Kind en Gezin.

adm

De creche werd al geruime tijd gevolgd, in het verleden waren er al problemen gemeld met hygiëne, maar een risico “op grensoverschrijdend gedrag” was er toen geen sprake, dat vertelde Leen Du Bois van Kind en Gezin gisteren aan VRT Nieuws.

Kind en Gezin heeft nu beslist de vergunning van de crèche te schorsen. De uitbaters hebben tot 30 juni de tijd om een “gedegen plan van aanpak inzake aansturing van de kindbegeleiders op te maken en de veiligheids- en kwaliteitsprocedures op punt te stellen. Bij negatief resultaat zal dit leiden tot opheffing van de vergunning door Kind en Gezin”, aldus Kind en Gezin aan de VRT.

Intussen is de politie bezig met een onderzoek naar de camerabeelden van het Antwerpse kinderdagverblijf Kiddy Watch. Ze wil uitsluitsel of verzorgster C.F. (22) uit Schoten sinds oktober vorig jaar nog meer ­baby’s mishandeld heeft. Intussen is er sprake van drie slachtoffertjes.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer