Kind en Gezin schorst vergunning kinderdagverblijf waar mishandeling plaatsvond

© RR.

Na een nieuwe inspectie in de crèche waar een verzorgster verschillende baby’s mishandeld heeft Kind en Gezin besloten de vergunning van de crèche in te trekken. De crèche moet tijdelijk de deuren sluiten, dat meldt deredactie.be en bevestigt Kind en Gezin aan onze redactie.

adm

Kind en Gezin schorst dan toch de vergunning van de Antwerpse kinderopvang die de voorbije dagen in opspraak kwam omdat een 22-jarige verzorgster verdacht wordt van kindermishandeling. Dat heeft de organisatie donderdag bekendgemaakt, na een bijkomende inspectie door het agentschap Zorginspectie woensdag. Daar zouden enkele onregelmatigheden uit het verleden opgedoken zijn, wat in combinatie met de door het gerechtelijk onderzoek ontstane crisissituatie nu tot een tijdelijke schorsing leidt.

Voor de kinderen die er nu tijdelijk niet meer terechtkunnen, wordt een oplossing gezocht

LEES MEER. (+) “Kinderopvang moet verder professionaliseren, zodat de kans op misbruik zo klein mogelijk blijft”

De kinderopvang, met locaties in Antwerpen en Schoten, krijgt tot 30 juni de tijd om een plan van aanpak op te maken voor een betere aansturing van de medewerkers en om de veiligheids- en kwaliteitsprocedures op punt te stellen. Als dat niet tijdig gebeurt of als het plan een negatieve evaluatie krijgt, kan Kind en Gezin de vergunning definitief opheffen.

Intussen is de politie bezig met een onderzoek naar de camerabeelden van het Antwerpse kinderdagverblijf Kiddy Watch. Ze wil uitsluitsel of verzorgster C.F. (22) uit Schoten sinds oktober vorig jaar nog meer ­baby’s mishandeld heeft. Intussen is er sprake van drie slachtoffertjes.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen