© AP

Google stort zich nu ook op jobadvertenties

Internetgigant Google komt binnenkort met een nieuwe dienst: via Google for Jobs kun je automatisch een aantal populaire vacaturesites doorbladeren. Sinds de aankondiging ervan zijn de aandelen van andere grote spelers op de markt al fors gezakt.

De aandelen van Adecco en Randstad, de nummer één en twee van de wereldwijde uitzendmarkt, worden massaal van de hand gedaan na het nieuws dat de zoekmachinegigant zijn eigen vacaturezoekfunctie krijgt.

Volgens Google-ceo Sundar Pichai doorzoekt Google for Jobs automatisch een groot aantal populaire vacaturesites, waaronder LinkedIn, Monster en Facebook. De functionaliteit moet ”in de komende weken” worden gelanceerd.

En dat is tegen het zere been van met name Randstad. Dat bedrijf kocht vorig jaar Monster voor meer dan $400 miljoen, met name vanwege de data die de Amerikanen hebben en als bijdrage aan de eigen digitale strategie. Die vlieger lijkt nu, na Googles aankondiging, een stuk minder hoog te komen of zelfs helemaal niet meer op te gaan.

Adecco en Randstad halen allebei bovendien ongeveer een vijfde van hun omzet uit Noord-Amerika, de markt waar Google for Jobs mogelijk de meeste veranderingen teweeg zal brengen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer