© Shutterstock

Bijna op vakantie? Dankzij deze hacks krijg je alles in je reiskoffer

Dat je kleren beter rolt dan vouwt om meer in je valies te krijgen, is geen nieuws maar de Australische Michelle Thompson-Laing gaat nog een stapje verder. Op haar blog Keep Calm Get Organised doet ze enkele handige tips uit de doeken.

vwh

Ideaal om meer kinderkledij of eenvoudige T-shirts en tops mee te nemen op vakantie: rol ze op en berg op in een sok. Het principe is heel eenvoudig. Leg een kledingstuk naar keuze op tafel, plooi het in een rechthoek. Leg eventueel een extra onderbroek op de mouwen. Neem nu een paar sokken en leg beide exemplaren met de tenen tegen elkaar. Rol het T-shirt op tot op het einde en trek de sokken erover. Nu heb je als het ware een koker met kleren. Mag het nog overzichtelijker: berg het rolletje op in een plastic zakje en schrijf de naam van de eigenaar erop.

© Keep Calm Get Organised

Je zal het misschien kunnen beamen: juwelen inpakken , maar vooral weer uitpakken kan frustrerend zijn. Halskettingen en armbandjes raken immers snel in de war en het neemt veel tijd in beslag om de knopen er weer uit te krijgen. Voorkom dit en schuif een rietje, of een stuk ervan, over de ketting en berg op in een doosje. Oorringen en kleinere sieraden kan je praktisch opbergen in een pillendoosje.

© Keep Calm Get Organised

Ook al meegemaakt dat je tas vol shampoo of conditioner ligt? Wikkel al je beautyproducten in vershoudfolie om lekken te voorkomen. Indien mogelijk: draai de dop eraf, leg er een laag vershoudfolie tussen en draai weer dicht voor optimale bescherming. Vloeibare make-up zoals fond de teint en concealer kunnen perfect in enkele lege contactlensdoosjes.

© Keep Calm Get Organised

Oude doosjes voor een zonnebril doen trouwens prima dienst als opbergers voor oortjes, opladers en allerlei kleine elektronica die je niet wil kwijtspelen in een grote valies. Ook handig: douchekappen. Trek ze over je schoenen en voorkom dat de zolen vlekken maken op je vakantiekleding. En om te vermijden dat je beha’s hun vorm verliezen, kun je kousen opbergen in de cups.

© Keep Calm Get Organised

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer