© Maartje Geels

Mooie zondag startsein voor zomerse week

Er staat ons een warme week te wachten, met temperaturen rond de 25 graden. Ook vandaag wordt het al warm: we halen 21 graden en het blijft droog.

gjs

Zondag begint de dag zonnig met enkele hoge wolkensluiers. Later overdag ontwikkelt er zich in het binnenland stapelbewolking maar blijft het droog. De maxima liggen tussen 16 en 18 graden in de Ardennen en tussen 18 en 21 graden in Laag- en Midden-België.

Maandag wordt het droog en zonnig met slechts enkele hoge sluierwolken. De maxima liggen tussen 20 graden in de Hoge Venen en 25 graden in de Kempen. Er waait een zwakke tot matige zuidoostenwind. Aan de kust is er in loop van de namiddag en de avond kans op zeebries.

Dinsdag ontwikkelt er zich in het binnenland tijdelijk meer bewolking en is er vooral naar het oosten toe kans op een buitje. De maxima schommelen van 20 tot 25 graden. Aan zee is het onder invloed van een westenwind koeler met maxima rond 17 of 18 graden.

Woensdag blijft het droog met brede opklaringen. De maxima liggen tussen 17 graden aan zee en lokaal 25 graden in het binnenland. Donderdag blijft het droog en lijkt het overwegend zonnig te worden maar mogelijk dringt er ook bewolking het land binnen vanaf de Noordzee. De maxima schommelen in de meeste streken rond 20 graden. De wind draait naar noord tot noordwest.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER