© EPA

Djokovic gaat met Andre Agassi samenwerken op Roland Garros

Novak Djokovic (ATP 2) heeft zondag aangekondigd dat hij met Andre Agassi gaat samenwerken. Dat vertelde de Serviër na zijn verloren finale tegen de jonge Duitser Alexander Zverev (ATP 17) op het ATP-toernooi van Rome. De samenwerking tussen Djokovic en de Amerikaanse ex-tennisser zal volgende week van start gaan tijdens de voorbereiding op Roland Garros, het tweede grandslamtoernooi van het jaar.

belga

“Ik heb de voorbije weken vaak met Andre getelefoneerd en we hebben beslist om samen te werken in Parijs. Hij zal daar dus aanwezig zijn en we zullen zien wat de toekomst brengt”, aldus Djokovic na zijn nederlaag in Rome. “We kijken er beiden enorm naar uit om met elkaar te werken en om te zien wat het gaat opleveren. We hebben geen afspraken op lange termijn gemaakt en we gaan elkaar in Parijs beter leren kennen.”

© AP

Begin mei maakte de 29-jarige Serviër een einde aan zijn samenwerking met Marian Vajda, zijn trainer gedurende elf jaar, zijn physical coach Gebhard Phil Gritsch en zijn fysiotherapeut Miljan Amanovic. Djokovic verklaarde dat hij het gevoel had dat hij een ‘shocktherapie’ nodig had om opnieuw met zijn successen van weleer aan te knopen. In december 2016 werd ook al Boris Becker, die tot de entourage van Djokovic toetrad in 2013, bedankt voor bewezen diensten.

Het gravelseizoen verloopt wisselvallig voor Djokovic. Na een kwartfinale op het toernooi van Monte Carlo, uitgeschakeld door David Goffin (ATP 10), en een halve finale in Madrid, verslagen door Rafael Nadal (ATP 4), slaagde de Serviër er in Rome wel in om de finale te bereiken. Die verloor hij zondag tegen de 20-jarige Duitser Alexander Zverev, in twee sets met 6-4 en 6-3.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer