Vijftien procent minder hotelreservaties in Brussel door bezoek Trump

De hotels in Brussel merken duidelijk dat de Amerikaanse president Donald Trump naar Brussel komt voor een NAVO-top. Het aantal reservaties ligt volgens Horeca Brussel aan het einde van deze week 15 procent lager dan normaal.

Toeristen en zakenmensen stellen hun bezoek uit, omdat zij vrezen dat de hoofdstad moeilijk bereikbaar zal zijn, bericht deredactie.be maandag.

Normaal ligt de bezettingsgraad van de Brusselse hotels op zo’n 75 procent, dat betekent dat driekwart van de kamers bezet is. “Deze week ligt dat eerder rond de 60 procent”, aldus Marc Van Muylders van Horeca Brussel. “Het is ook een relatief korte week, omdat voor veel mensen het weekeinde eigenlijk al op woensdag begint.”

Horeca Brussel merkt wel dat voor komende zaterdag en zondag er voldoende reservaties zijn. Door de aanslagen van vorig jaar lag het aantal reservaties toen in de Hemelvaartsweek ook al aan stuk lager. In de jaren daarvoor was er in de week rond Hemelvaart gemiddeld sprake van zo’n 5 procent minder hotelovernachtingen dan normaal.

Ook volgens de Brussels Hotel Association (BHA) is het aantal reservaties wat lager, maar zij kunnen geen cijfers geven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen