Tongerse parket in beroep tegen doorverwijzing 7 jaar oude moordzaak

Het Tongerse parket gaat in beroep tegen de beslissing van de raadkamer om het zeven jaar oude dossier over de moord op Josée Widdershoven naar de correctionele rechtbank door te verwijzen. Het parket wilde het dossier via de Kamer van Inbeschuldigingstelling (KI) in Antwerpen naar assisen doorverwijzen. Nu zal de KI zich alsnog over de zaak buigen. De 68-jarige ex-man van Widdershoven, L.B., is de verdachte in de zaak.

Widdershoven werd op 13 december 2009 doodgeschoten in haar wagen. De vrouw was op die dag na een bezoek bij een dochter en een vriendin thuisgekomen in de Brugstraat in Vucht bij Maasmechelen. Ze woonde bij een andere dochter in. Toen die laatste maar niets van haar moeder hoorde, terwijl die normaal al thuis had moeten zijn, zag ze dat de Volkswagen Golf van Widdershoven in de garage stond. De vrouw lag dood in haar auto. Haar lichaam vertoonde meerdere schotwonden.

De ex-man van het slachtoffer kwam als verdachte in het vizier van de speurders. L.B. en zijn ex-vrouw zaten in een moeilijke echtscheiding verwikkeld. De financiële afhandeling moest nog afgerond worden, maar die liet op zich wachten.

De verdachte beweerde in eerste instantie dat hij op het moment van de moord in Frankrijk was. De speurders stelden zich toch vragen bij dat alibi, omdat ze uit berekeningen van de reistijden konden afleiden dat hij na de moord tijd genoeg had om over en weer naar Frankrijk te rijden. In zijn voertuig werden ook minuscule kruitsporen aangetroffen. L.B. is sinds juni 2011 op vrije voeten.

(belga)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer