© Shutterstock

Zoveel geven singles meer uit dan koppels

Een bestaan als single mag dan wel heel wat voordelen met zich meebrengen, single zijn is blijkbaar behoorlijk nadelig voor de portemonnee. Niet enkel worden alleenstaanden fiscaal zwaarder belast dan koppels, ze geven ook stukken meer geld uit, tot wel 6.800 euro per jaar zelfs. En dat besteden ze vooral aan afhaalmaaltijden, uitgaan en restaurantbezoekjes.

VVA

Elk weekend uitgaan, eten waar jij zin in hebt en eindeloos zappen langs alle televisiezenders ... dit zijn slechts enkele voordelen van een single bestaan. Maar aan die vrijheden hangt wel een fors prijskaartje vast. Vrijgezellen geven in vergelijking met koppels flink wat meer geld uit, tot 6.800 euro meer per jaar.

Dat heeft een Brits onderzoek van het internetmarketingbedrijf Voucher Codes Pro, waar 2.000 personen tussen 18 en 30 jaar aan meewerkten, uitgewezen. Volgens dit Britse onderzoek besteden singles een flinke som geld aan afhaalmaaltijden, uitgaan en restaurantbezoekjes. Ook hun alcoholverbruik kost hen een behoorlijke duit. Onderzoekers toonden aan dat vrijgezellen drie keer zoveel drinken als personen in een relatie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer