Wanhopige man steelt tot twee keer toe auto en crasht er bewust mee: twee doden

Bij meerdere ongevallen in Harelbeke en Deerlijk zijn afgelopen nacht twee mensen om het leven gekomen. De ongevallen gebeurden nadat een man met meerdere wagens probeerde weg te vluchten.

lbo, kvo

Iets na middernacht botste een man met zijn BMW op de Ringlaan in Harelbeke op een geparkeerde oplegger. De man, een 41-jarige Harelbekenaar, was met zijn wagen weggevlucht na feiten van huiselijk geweld tegenover zijn echtgenote.

Na het eerste ongeval, is een koppel met de wagen gestopt om hulp te bieden. Het kwam echter tot een schermutseling, aldus het parket van West-Vlaanderen. “De verdachte kon daarbij plaatsnemen achter het stuur van het voertuig van het koppel.” Hij reed daarop aan hoge snelheid weg terwijl het koppel zich nog in het voertuig bevond.

Op het kruispunt met de Deerlijksesteenweg botste de verdachte met die tweede auto tegen een verlichtingspaal. De wagen kwam op zijn dak terecht. De verdachte zelf raakte lichtgewond, maar de man van het koppel, een man van 55 uit Deerlijk, kwam om het leven, de vrouw raakte zwaargewond.

De verdachte raakte uit het voertuig. Een vrouw die daarna hulp wilde bieden, werd ook van haar wagen beroofd. Met die wagen knalde de verdachte twee kilometer verder, in Deerlijk, tegen een geparkeerde vrachtwagen. De bestuurder van de wagen, de BMW-bestuurder dus, kwam hierbij om het leven. Het parket vermoedt dat het om een wanhoopsdaad ging.

Huiselijk geweld?

De plaats van de drie ongevallen was lange tijd afgesloten voor het verkeer. Er kwamen meerdere deskundigen ter plaatse. Het parket benadrukt dat het hier niet om carjackings gaat, gezien niet de diefstal op zich, maar wel de vlucht het motief was.

- Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis telefoonnummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be -

© kvo

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER