© shutterstock

OPROEP. Kwik stijgt opnieuw boven de 30 graden: Hoe overleeft u de hitte in Antwerpen?

Het kwik stijgt vandaag opnieuw tot boven de 30 graden in Antwerpen. Nu heel wat mensen na het (verlengde) weekend op het werk, school of studerend op kot zitten, is het minder evident om verkoeling te vinden.

doro

Zit u bijvoorbeeld op ‘het warmste kot van ’t Stad’ of weet u het op uw eigen manier net koel te houden? Of heeft uw baas op een verrassende manier voor verfrissing gezorgd? Of heeft u als school of leerkracht dé manier gevonden om uw leerlingen een zowel warme als leuke dag te schenken? Wij horen uw verhaal graag! Ook leuke foto’s zijn welkom.

Vul in onderstaand formulier uw gegevens in en kort hoe u de hitte trotseert.

Pieken van 34 graden

“Een officiële hittegolf krijgen we zeker niet”, zegt KMI-weerman David Dehenauw. “Daarvoor heb je vijf dagen van minstens 25 graden nodig, waaronder drie van minstens 30 graden. Maar we zitten wel degelijk in een hitteperiode. Dus het is goed dat de overheid maatregelen neemt en de mensen waarschuwt.”

En dat gebeurt ook. De waarschuwingsfase van het hitteplan is van kracht. Dat betekent dat het Vlaamse Agentschap Zorg en Gezondheid een waarschuwingsmail met herinneringen en tips uitstuurt naar onder meer alle gemeentes, huisartsen en woonzorgcentra.

Vandaag wordt het opnieuw erg warm met temperaturen tot 32 graden. Al kan er hier en daar een onweer uitbreken. “Het onweer zal lokaal en fors zijn. Net zoals het ook op sommige plekken warm of minder warm kan worden”, zegt David Dehenauw.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER