“Brommers moeten stiller”

© Mediahuis

Brussels parlementslid Anne-Charlotte d’Ursel (MR) en haar partijgenoot Olivier de Clippele willen in de hoofdstad een eind maken aan geluidsoverlast veroorzaakt door motoren en brommers.

wver

“Als Brussel geluidsnormen kan opleggen voor vliegtuigen, moet dat ook voor motoren mogelijk zijn”,laat Anne-Charlotte d’Ursel weten aan Bruzz. De liberale politica zegt al jarenlang geconfronteerd te worden met klachten over geluidsoverlast door tweewielers. Samen met haar collega Olivier de Clippele heeft ze een resolutievoorstel ingediend, dat vrijdag besproken wordt in het Brussels parlement.

“De meeste brommers die in de hoofdstad rijden zijn in orde, maar er rijden ook cowboys met opgevoerde voertuigen rond”, zucht Anne-Charlotte d’Ursel. “Zij kunnen niet alleen harder rijden dan is toegestaan, maar hun tweewielers maken bovendien meer lawaai.” Aan die praktijken willen Anne-Charlotte d’Ursel en Olivier de Clippele paal en perk stellen.

Het duo pleit voor strenge geluidsnormen, die gecontroleerd moeten worden door de politie, met behulp van intelligente camera’s. “Mobiele camera’s kunnen het aantal decibels meten en ineens ook het voertuig identificeren. Daardoor wordt het eenvoudiger om overtreders te bekeuren”, luidt het.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen