Grote antidrugsactie: 30 huiszoekingen en 20 mensen meegenomen voor verhoor

© PN/BELGA

De politie is donderdag binnengevallen op dertig plaatsen in ons land in een onderzoek naar een reeks winkels die gespecialiseerd materieel aanbieden voor cannabisteelt. Dat deelt het federaal parket mee. De politie nam twintig personen mee voor verhoor.

adm

Centraal in het onderzoek is een bvba die op papier als een tuinbouwbedrijf is. Als officiële activiteiten lijstten ze op: handel in tuinmateriaal en tuinbouwproducten, organisatie van seminaries over tuinbouw, thuisverzorging van planten, invoer en verkoop van wijnen en de verkoop van DVD’s. De bvba heeft winkels in Elsene, Jette, Marcinelle, Jambes en Genval.

“Uit de huidige stand van het onderzoek blijkt dat de voornaamste activiteit van de vennootschap er in werkelijkheid in bestaat alle zeer gespecialiseerde, voor de cannabisteelt noodzakelijk materiaal te koop aan te bieden”, zegt het federaal parket in een persbericht. Ook zou het bedrijf advies aan haar klanten geven om de kweek te maximaliseren. Het parket noemt het bedrijf dan ook ”een mogelijk criminele organisatie die als facilitator van drugsproductie optreedt”.

Dertig huiszoekingen en twintig mensen meegenomen

In het kader van dit onderzoek heeft de federale gerechtelijke politie van Namen in samenwerking met collega’s uit Brussel, Halle-Vilvoorde, Charleroi, Waals-Brabant, Leuven en Antwerpen vandaag dertig huiszoekingen uitgevoerd. Onder andere in Brussel (11), Waals-Brabant (5), Halle-Vilvoorde (3), Charleroi (2), Namen (5), Leuven (1) en Antwerpen (3).

Twintig personen werden meegenomen voor grondig verhoor. De onderzoeksrechter zal vandaag beslissen of deze mensen aangehouden blijven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen