© Komono

5 gouden regels om de perfecte zonnebril te vinden

Zonnebrillen passen: you hate it or you love it! Of ze nu je hoofd te breed maken, je neus te groot of je wenkbrauwen doen verdwijnen, één ding is zeker: met deze 5 gouden tips vind je zonder problemen de zonnebril die bij je gezichtsvorm past.

Cityfashion

1. Zoek je tegenpool

Opposites attract en dat geldt zeker en vast voor je zonnebril. Ga daarom op zoek naar een zonnebril met een compleet andere vorm dan die van je gezicht. Heb je bv. een ronder gezicht, dan past een hoekige of vierkante zonnebril perfect bij je gezichtsvorm.

2. Creëer balans

Kijk in de spiegel en bepaal waar het ‘zwaarste’ punt van je gezicht ligt. Heb je bv. een breder voorhoofd en een fijne kin, dan kies je best voor een fijner kader voor je zonnebril zodat je voorhoofd niet extra wordt benadrukt. Is je gezicht smaller van boven en breder beneden, dan kun je voor een zwaardere montuur of een grotere bril kiezen.

3. Kies de juiste grootte

De grootte van je bril is eigenlijk nog belangrijker dan de vorm van je bril. Heb je een fijn gezicht, kies dan ook voor een kleiner model. Een zogenaamde grote ‘pilotenbril’ of brillen met een zware montuur verzwaren te veel. Heb je een gezicht met duidelijke jukbeenderen en een uitgesproken kaaklijk, dan kun je natuurlijk wel voor een groot exemplaar kiezen.

4. Never change a winning team

Voor je op speurtocht ga, doe je er goed aan om nog eens door je oude vakantiefoto’s te bladeren – hoe ouder, hoe beter! Op die manier kijk je objectief naar de vorm van je zonnebril en zie je beter welke vorm en wat voor montuur het best bij je gezicht past. Nadien kun je meteen op zoek naar een nieuwer model in een ander soort materiaal of in een andere kleur.

5. Pas, pas en pas

Hoe mooi een zonnebril ook lijkt, je bent pas zeker dat de bril je goed staat zodra je hem probeert. Let daarop niet alleen op de montuur en de vorm, maar ook op de maat van de bril. Spant de bril te fel of schuift de bril gemakkelijk naar voor? Dan heb je een andere maat nodig!

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer