© Medialaan

Jan Van Looveren: “Ik ben er zeker van dat De Joeri me rollen gekost heeft”

“Listen up folks. Ik ben de Joeri... En ik wil aangesproken worden als de Joeri.” Iedereen kent nog wel het personage ‘De Joeri’ dat acteur en presentator Jan Van Looveren op de kaart zette. Jaren later achtervolgt het hem nog steeds, bekent hij deze week aan het weekblad HUMO.

ehu

Van Looveren ziet er op het eerste gezicht uit als een echte macho en dat weet beseft hij zelf maar al te goed. “Ik ben jarenlang De Joeri geweest, dat blijft aan je plakken. Ook vandaag nog, maar dat zie ik nu liever als een compliment dan dat het irriteert.”

© Frank Abbeloos

“Gert Verhulst zei me eens dat dat het beste bewijs is van een sterke vertolking. Zelfs na mijn dood zullen mensen nog altijd De Joeri spelen, zei hij. En daar moet ik net fier op zijn. Het is natuurlijk ook deels mijn eigen schuld: ik heb na ‘Trigger Happy’ nog lang reclamefilmpjes (voor een gsm-operator, red.) opgenomen als De Joeri. Spijt heb ik er niet van, dankzij hem heb ik lange tijd mijn kost kunnen verdienen, maar het heeft me zeker ook rollen gekost. Zeker van.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer