Zullen we ooit te weten komen wie de Belg is die 153 miljoen euro won met EuroMillions?

© AP

153.873.716 euro. Dat is het bedrag dat een Belgische man of vrouw afgelopen vrijdag won met EuroMillions. “Alleen heeft de winnaar zich nog steeds niet gemeld”, zo zegt de Nationale Loterij aan onze redactie. En het is zelfs goed mogelijk dat we nooit gaan weten wie de winnaar precies is.

nadb

Dat de winnaar van de grote pot van vrijdagavond zich nog niet gemeld heeft, is op zich niet zo abnormaal. Soms gaan daar zelfs een paar weken over. Maar de winnaars van EuroMillions hebben zich tot nu toe al altijd opgegeven.

De Belgische man of vrouw die maar liefst 153 miljoen euro won, heeft nu nog iets meer dan negentien weken om zich te melden. Op dit moment is er dus nog niets geweten over de geluksvogel. Behalve waar het winnende lotje is uitgegeven, maar dat wordt niet zomaar verklapt.

“Daarmee houden we ons aan de standaardprocedure”, klinkt het bij de Nationale Loterij. “Wij geven enkel vrij wat we van de winnaar mogen vrijgeven. Van de plaats waar hij of zij speelde tot wat hij of zij met het geld gaat doen. Indien de winnaar kiest voor volstrekte anonimiteit, respecteren wij dat ook.”

En ook dat gebeurt wel eens. Zo besliste de winnaar van 50 miljoen euro om helemaal niets in de media te laten verschijnen. De man die op 14 februari 23 miljoen euro won, wou dan weer wel enkele details vrijgeven.

Verhuizen

Dat is ook wat de vijftigjarige Schaarbekenaar - die de grote jackpot van 168 miljoen euro won - onlangs deed. Hij gaf enkele details vrij, maar verdween niet veel later volledig van de kaart. Volgens mensen uit zijn omgeving wou hij ontsnappen aan alle aandacht en verbleef hij bij familie in Duitsland.

Onlangs dook de voormalige straatveger weer op bij activiteiten van zijn plaatselijke voetbalclub, tot grote vreugde van zijn ploegmaats. Maar volgens een vriend gaat hij binnenkort definitief in Zwitserland wonen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen