Brusselse straatveger die 168 miljoen won met Euromillions, vreest dat zijn leven in gevaar is: “Laat hem met rust”

© AP

Ons land heeft sinds vorige week een nieuwe winnaar van Euromillions erbij. De nieuwe miljonair won meer dan 153 miljoen euro. Maar geld maakt niet per se gelukkig. Dat blijkt zo te zijn bij de vorige Belgische winnaar van Euromillions, Q. De straatveger uit Schaarbeek won een recordbedrag van 168 miljoen euro in oktober vorig jaar. Nu vreest de man voor zijn eigen leven. “Meer informatie over hem verspreiden brengt zijn leven in gevaar”, zegt een oude vriend van de familie.

bapl/gn

Met een pot van 168 miljoen euro, is de straatveger de grootste winnaar die ons land heeft gekend. Maar volgens naasten van de winnaar heeft het geld hem een hele hoop miserie gebracht. Vlak na zijn winst, verhuisde de man om zichzelf en zijn familie te beschermen. Hij zou toen in Duitsland bij familie gaan wonen zijn, maar ondertussen woont hij terug in ons land.

LEES OOK: Zo vergaat het de andere Euromillions-winnaars nu

De Kosovaarse man vluchtte meer dan 15 jaar geleden voor de oorlog in zijn land. Hij vestigde zich in België en is zeer gehecht geraakt aan ons land. Volgens zijn vrienden, die getuigen in La Capitale, wil hij niet uit België weg. “Hij wil niet emigreren. Heel zijn leven is hier en zijn kinderen zijn hier opgegroeid. Hij wil wel op reis gaan, maar ik denk niet dat hij afscheid kan nemen van België.” Nog volgens La Capitale heeft de Euromillions-winnaar nu een huis gekocht op zo’n 10 kilometer van Brussel.

De straatveger vreest nu constant dat hij de aandacht van slechte mensen zal trekken. “We moeten hem met rust laten en stoppen met informatie over hem vrij te geven, want dat brengt hem in gevaar”, zegt een vriend van de familie. “Hij zou ontvoerd of afgeperst kunnen worden.”

LEES OOK: Komen we ooit te weten wie de winnaar van 153 miljoen euro is?

Q. was grote fan van de voetbalclub FC Kosova in Schaarbeek, maar komt daar nu haast niet meer. Hij vreest zo hard voor zijn leven dat hij zijn oude wijk enkel maar bezocht met een bodyguard en dat amper twee keer.“Hij kwam naar FC Kosova omdat iedereen hem hier kent en niemand hem hier zou storen” , zegt een vriend van de man. “Sinds iedereen weet dat hij vroeger naar hier kwam, zal hij waarschijnlijk niet meer terugkomen. Nu zullen we in het geheim met hem moeten afspreken.”

Pas op met “vrienden”

De Nationale Loterij reageert sceptisch op het verhaal: “Wij hebben geen weet van grote problemen van die winnaar”, zegt woordvoerder Kiki Vervloesem. “Iedere winnaar beslist zelf hoeveel en op welke manier hij contacten blijft onderhouden met de persoon van ons winnaarsbegeleidingsteam maar met deze mijnheer is er zeker nog contact.”

Hebben zijn vrienden het dan verkeerd voor? “Als ik één raad mag geven aan winnaars van grote bedragen: pas op met vrienden tegen wie je het vertelt, ze veranderen wel eens in minder goede vrienden...”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen