© kma

Kleinzoon appelboer lanceert gin met biobloesems

Zandhoven heeft al tal van alcoholische dranken, van Kempisch Vuur tot de limoncello en likeur van 2240 Social Club. Met Flowerblossom by AKG van Koen Volckaerts wordt daar nog een exclusieve gin aan toegevoegd.

Kristin Matthyssen

AKG staat voor Amilia (4) en haar ouders Koen en Goedele Volckaerts uit Zandhoven. Koen is geboren en getogen in Zandhoven. “Mijn grootouders hebben hun hele leven gewijd aan de appel- en perenboomgaard die ze hier vroeger in Zandhoven hadden. Als jonge kinderen kregen wij via hen met de paplepel de passie voor bloesems binnen. Later rijpte mijn eigen passie voor gin. In Flowerblossom kan ik mijn twee stokpaardjes combineren.”

Gin met toevoeging van biobloesems is vrij uniek. Welke bloesems AKG precies gebruikt, houdt Koen liever geheim. “Wat ik wel kan verklappen, is dat we roos, lavendel en kaneel gebruiken. Die zorgen voor een fleurige, frisse toets. Voor het stoken van de gin werken we samen met stokerij Pirlot in Zandhoven. Om een exclusief product te maken, wordt Flowerblossom maar in kleine vaatjes gemaakt.”

Veel Zandhovenaars leerden Flowerblossom al kennen op de avondmarkt in Zandhoven. De reacties waren unaniem positief.

“We creëren bewust een toegankelijke gin die ook de niet-geoefende gindrinker kan bekoren. Voor de verkoop werken wij samen met Bram en Kelly Drexeler van Vin' O Taire in Zandhoven. “

Wie Flowerblossom wil drinken, kan in de Rooftop in Massenhoven terecht, of in 't Oud Lier in Lier. Ook Faim in Edegem, Blend in Antwerpen en Bianco in Antwerpen hebben de Zandhovense gin al op de kaart staan.

Jonas Reynders uit Kontich ontwierp en maakte met de hand een prachtige houten toog voor Flowerblossom zodat Koen en Goedele hun drank op beurzen of festivals kunnen presenteren.

“Het idee is anderhalf jaar geleden tussen pot en pint ontstaan”, vertelt Koen, die uit de verfsector komt. “Maar de reacties zijn zo positief dat ik overweeg om binnen dit en drie maanden mij voltijds met Flowerblossom bezig te houden.”

De bloesems kweekt hij vooralsnog niet zelf. “Maar de bloemen op het etiket komen wel uit onze tuin.”

Een halveliterfles van de fleurige gin kost 34 euro.

www.flowerblossom.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER