© Facebook

Slachtoffer begint zelf zoektocht naar gewelddadige dieven: “Ik wil de mensen waarschuwen”

Danny Taghon uit Borgerhout is uitgerekend op zijn 43ste verjaardag het slachtoffer geworden van een gewapende diefstal. De politie is een zoektocht begonnen naar twee verdachten, nadat het slachtoffer zelfgemaakte foto’s op Facebook had geplaatst.

JONATHAN BERNAERTS

De feiten gebeurden zondagochtend in de Adriaan Brouwer-straat op het Eilandje, waar de jarige Danny Taghon logeerde. De Borgerhoutenaar had de nacht voordien met vrienden zijn 43ste verjaardag gevierd en maakte zich ’s morgens klaar voor een boottocht op de Schelde. Hoewel het nog vroeg was, scheen de zon al fel en stond het raam op de gelijkvloerse verdieping wagenwijd open.

Toen Danny uit de badkamer kwam, zag hij hoe een man door het raam naar binnen leunde. “Hij graaide naar mijn gsm, die op een tafeltje aan het opladen was en zette het daarna samen met een vrouwelijke kompaan op een lopen”, vertelt Danny. “Niet alleen mijn gsm werd gestolen, ook mijn bankkaarten, identiteitskaart en het cash geld dat in het hoesje van de telefoon zat.”

In een reflex zette Danny de achtervolging op de twee verdachten in. In zijn kielzog volgde Stef, een vriend, die de verdachten met zijn gsm kon fotograferen. Iets verderop moesten de twee de achtervolging staken nadat de dief met een mes was beginnen dreigen.

Na de gewapende diefstal lichtte Danny meteen de politie in. Hij bezorgde de inspecteurs de foto’s waarop de twee verdachten zeer makkelijk te herkennen zijn. De politie spoort de daders momenteel op. “Er werd een proces-verbaal opgesteld en onze collega’s voeren een onderzoek, waarover ik in deze fase geen verdere commentaar geef”, bevestigt politiewoordvoerder Wouter Bruyns.

© rr

Veel gedeeld

Danny begon ook op eigen houtje een zoektocht naar de brutale dieven en plaatste de foto’s van de verdachten op zijn Facebookpagina. De post werd inmiddels druk gedeeld. “Ik heb de foto’s op Facebook gedeeld omdat ik de Antwerpenaars wil waarschuwen”, zegt Danny. “De daders zijn gevaarlijk: ze deinzen er niet voor terug om geweld te gebruiken. Ik besef dat ik geluk heb gehad: ik heb enkel materiële schade, het had erger kunnen aflopen.”

De politie maant slachtoffers van een misdrijf, zoals Danny, toch aan tot voorzichtigheid. Woordvoerder Wouter Bruyns: “In een aantal gevallen kan het delen van zelfgemaakte foto’s en filmpjes op sociale media een negatieve impact hebben op het onderzoek, de zoektocht naar de verdachten en het verdere proces. Bovendien mag je niet zomaar iemand publiceren zonder toestemming.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER