© AFP

Cyprus moet op zoek naar nieuwe bondscoach

Cyprus, een van de tegenstanders van de Rode Duivels op weg naar het WK van volgend jaar in Rusland, zit zonder bondscoach. Maandag beslisten de Cypriotische Voetbalbond (CFA) en bondscoach Christakis Christoforou namelijk om hun samenwerking stop te zetten. “De beslissing is in onderling akkoord genomen”, meldt de CFA op haar website.

De 53-jarige Christoforou was achttien maanden in dienst bij de Cypriotische nationale ploeg en betaalt het gelag voor de tegenvallende resultaten in de WK-voorronde. Cyprus pakte in WK-kwalificatiegroep H slechts zeven punten uit zes wedstrijden en staan daarmee op de vierde plaats. De Cyprioten begonnen hun kwalificatiecampagne met een kansloze 0-3 nederlaag tegen de Rode Duivels, gingen nadien onderuit bij Griekenland (2-0) en verloren ook in Bosnië (2-0). Daarna won Cyprus met 3-1 van voetbaldwerg Gibraltar en speelde het 0-0 gelijk tegen Estland, vrijdag nog pakte het in extremis de drie punten tegen opnieuw Gibraltar (1-2).

Met vijf punten achterstand op Griekenland, de nummer twee in de poule, wordt het WK halen een quasi onmogelijke opdracht voor de Cyprioten. De Rode Duivels leiden met zestien punten, daarna volgen de Grieken (12) en de Bosniërs (11). Op 31 augustus speelt Cyprus zijn volgende interland, dan komt Bosnië op bezoek. Op 3 september trekt het naar Estland, daarna volgen nog een thuiswedstrijd tegen Griekenland (7 oktober) en de afsluitende uitmatch tegen de Belgen (10 oktober).

© BELGA

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer