Onderzoeksrechter laat man die Salah Abdeslam onderdak bood vrij onder voorwaarden

© rr

Abid Aberkan, een van de verdachten in het onderzoek naar de aanslagen van 13 november 2015 in Parijs, is maandag door de onderzoeksrechter vrijgelaten onder voorwaarden. Dat meldt televisiezender RTL-TVI en het nieuws wordt bevestigd door het federaal parket.

Abid Aberkan is de man in wiens woning in de Vierwindenstraat in Sint-Jans-Molenbeek op 18 maart 2016 Salah Abdeslam en Soufien Ayari, ook bekend onder de valse namen Amine Choukri of Monir Ahmed Alaaj, werden opgepakt. De man zat sindsdien in de cel.

LEES OOK. Dit vertelde de man die Salah Abdeslam in zijn huis verstopte

Drie dagen eerder, op 15 maart 2016, had de politie een huiszoeking proberen houden in een flat in de Driesstraat in Vorst, die dienst bleek te doen als safehouse en waar Salah Abdeslam, Soufien Ayari en een derde man, Mohamed Belkaïd of “Samir Bouzid”, zich schuilhielden. Het kwam tot een vuurgevecht waarbij Belkaïd de politie op afstand hield en Abdeslam en Ayari de benen namen. Belkaïd werd uiteindelijk neergeschoten en Abdeslam en Ayari konden drie dagen later alsnog ingerekend worden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen