Primark opent onderzoek nadat werknemers Luik ernstige huidirritatie opliepen in de winkel

Meerdere werknemers van de winkel Primark in Luik hebben de afgelopen week ernstige huidirritatie opgelopen. Dat meldt RTL Info. De winkelketen heeft het nieuws intussen bevestigd en belooft een grondig onderzoek te voeren om de oorzaak te achterhalen.

nadb

Volgens Ann Ramaekers - die de communicatie doet voor Primark in ons land - hebben intussen drie werknemers uit de winkel in Luik melding gemaakt van huidirritatie. Het zou gaan om een allergische reactie, maar het is nog niet duidelijk of die veroorzaakt werd door de kledij.

Een arts heeft inmiddels de eerste vaststellingen gedaan en de nodige zorgen toegediend. Verder zal Primark een onderzoek voeren om de precieze oorzaak te achterhalen.

“Wij zijn heel verbaasd door dit voorval aangezien alle producten die verkocht worden in onze winkel in Luik ook verkocht worden in meer dan 200 andere winkels in het Verenigd Koninkrijk en Noord-Europa”, zegt een woordvoerder van Primark. “Wij hebben tot nu toe nog geen enkel ander soortgelijk geval gehad. Onze producten ondergaan bijzonder strenge kwaliteitscontroles en voldoen aan alle in de EU geldende richtlijnen. Wij zullen deze klachten natuurlijk grondig onderzoeken en onze medewerkers helpen om te achterhalen wat die reactie veroorzaakt heeft.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer