Direct naar artikelinhoud
Filmprijs

Barbara Sarafian krijgt prijs op Internationaal Filmfestival van Locarno

Barbara Sarafian krijgt prijs op Internationaal Filmfestival van Locarno

Barbara Sarafian heeft op het Internationaal Filmfestival van Locarno de Boccalino d'Oro Prijs voor Beste Actrice gekregen. De actrice krijgt de onderscheiding, die uitgereikt wordt door de kring van onafhankelijke filmrecensenten, voor haar vertolking in Christophe Van Rompaeys nieuwe speelfilm 'Vincent' die vrijdagavond in wereldpremière gaat op het Zwitserse festival. Bij ons komt de film op 31 augustus in de zalen.

Sarafian speelt in 'Vincent' Marianne, de moeder van de 17-jarige Vincent. De jongen is een geboren wereldverbeteraar die de groene revolutie predikt en zijn familie de gordijnen injaagt met zijn houding. Wanneer hij zijn impulsieve tante Nikki kan overtuigen hem mee te nemen naar Parijs waar hij een drastische protestactie plant, neemt een overbezorgde Marianne de rest van het gezin mee op sleeptouw doorheen Frankrijk om haar tienerzoon te stoppen.

De jury kende Sarafian de prijs toe voor "de manier waarop zij in een film over de lotgevallen van een zoon op overtuigende wijze diepgang geeft aan de moederfiguur en de zorgende aard van de vrouw toont". De actrice nam de award persoonlijk in ontvangst tijdens de uitreiking in de Il Rivellino Art Gallery in de stad, luidt het in een mededeling van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF).

'Vincent' krijgt vrijdagavond zijn wereldpremière in openlucht op de Piazza Grande in hartje Locarno. Naast Sarafian zijn ook hoofdrolspeler Spencer Bogaert en producent Dries Phlypo aanwezig om de film in te leiden voor de ruim 8.000 bezoekers die de film te zien krijgen.

Twitter bericht wordt geladen...