© RV

20 jaar Boekentoren

Op 24 juni 1997 trokken schoolkinderen onder muzikale begeleiding in een sliert over de markt om de boeken te verhuizen van de bib in de Hoogstraat naar het gloednieuwe gebouw in de Graaf van Loonstraat. Twintig jaar later kan Beringen terugkijken op een bibliotheekwerking die naast de beste in het land mag staan. Om dat te vieren wordt een uitgebreid feestprogramma ’20 jaar Boekentoren’ georganiseerd.

RV

“Tijdens het feestelijk startmoment op zaterdag 24 juni verwennen we de bezoekers van 10 tot 13 uur met muziek en drankjes. Vanaf juli tot en met december laten we je op elke 20ste van de maand kennismaken met een muziekgenre in de BIB20-sessies. De Nacht van de Bib op 28 oktober wordt het speerpunt van de feestelijkheden met optredens en voordrachten van artiesten met Beringse roots.

Voor dit feestjaar bieden we een speciale editie van de bibtas aan.

‘20 jaar Boekentoren in Beeld’ geeft je aan de hand van foto’s en filmpjes een inkijk in 20 jaar bibliotheekwerking. En verder zal er op diverse momenten iets extra te beleven vallen in de bib, ” aldus Dave Schops, schepen van de bib.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer