© bdd

© bdd

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

‘Koper’ steelt Ducati en laat gestolen auto achter

Een Nederlandse kandidaat-koper heeft met een list de Ducati Diavel van Bart Walbers (30) uit Beerse gestolen. De eigenaar vreest dat hij zijn motorfiets ter waarde van 12.000 euro voorgoed kwijt is.

Ivo Meulemans

Bart Walbers uit Beerse, een motorfreak in hart en nieren, liet zich donderdagavond in de luren leggen door een Nederlandse oplichter. De man – die zich uitgaf voor een zekere Freddy – scheurde er met zijn Ducati Diavel vandoor.

“Om 17.20 uur kreeg ik een telefoontje van Freddy. Hij wilde naar mijn Ducati, die te koop stond, komen kijken. ‘Ik heb net een identieke motorfiets in Westerlo getest, maar ik ben er niet tevreden over’, zei hij. Ik zei dat hij meteen naar Beerse mocht komen.”

De man betoonde interesse. “Na een half uurtje kletsen, waren we akkoord over de prijs: 12.000 euro. Terwijl hij naast mij stond, belde hij met zijn vriendin. Zij zette finaal het licht op groen”, vertelt Walbers. “We moesten alleen nog afspraken maken over het voorschot. Zaterdagmiddag zou hij de machine komen ophalen.”

Op dat moment vroeg de Nederlander of hij een testrit mocht maken. “Ik hield aanvankelijk de boot af. Het regende lichtjes en ik kende zijn rijkwaliteiten niet. Bovendien had ik geen trek om mijn motor nadien te poetsen”, zegt Walbers. “Intussen was hij naar zijn auto gestapt en had hij zijn jas en handschoenen al aangetrokken en zijn helm opgezet. ‘Ik laat mijn auto hier achter, ik ben zo terug’, zei hij.”

De politie stelde vast dat de auto een dag eerder in Nederland was gestolen. De verdachte is een gespierde man van ongeveer 1,80 meter groot, met een kaal hoofd en een perfect verzorgd gebit. Het gaat om een man 35 à 40 jaar van vermoedelijk Surinaamse afkomst.

Lees het volledige verhaal zaterdag in Gazet Van Antwerpen, editie Kempen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER