© rr

© rr

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Antwerpse broers op Pokémon-jacht redden man van verdrinkingsdood

Twee broers uit Antwerpen hebben zondag een Oostendenaar van de verdrinkingsdood gered in de waterplas aan de bibliotheek. Dankzij het nieuwe smartphone-spelletje Pokémon Go, dat de broers toevallig naar de bib bracht.

dji

Pokémon Go is het nieuwste smartphone-spelletje van Nintendo dat nog voor de officiële lancering al is uitgegroeid tot een van de grootste hypes van het jaar. Om het spel te spelen moet je rondlopen in de echte wereld, waar je dan onderweg Pokémon kan ontdekken op je scherm. Het spel heeft ook Pokéstops, vaak bezienswaardigheden waar je in het spel allerlei gebruiksvoorwerpen kan krijgen.

Zo kwamen Yannick Merckx (20) en zijn broertje Yaro (10) zondagavond rond 20.45 uur aan de bibliotheek Kris Lambert in Oostende terecht, waar ze een man in de waterplas voor het gebouw zagen vallen. Yannick twijfelde geen moment en schoot hem te hulp. “Ik trok hem uit het water. Hij was helemaal van de kaart”, vertelt hij. “Had Pokémon Go ons niet naar deze plek gebracht, dan was de man zeker verdronken. We hebben hier vijftien minuten lang niemand gezien.”

Zijn broertje filmde de hele reddingsactie. “We hebben hem nadien naar huis gebracht”, zegt Yannick. “Daar ving zijn vrouw hem op.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER