© Para Mi

Trend: zo draag je de witte broek

De witte broek is weer helemaal terug in het streetstyle-beeld. Het is een perfect zomers alternatief voor een jeans, iedereen staat ermee en qua combineren is het geen kernwetenschap. Van ondergoed dat doorschijnt, de foute blouse erop of net het tikkeltje té wit…Zo draag je de witte broek!

Begin bij het begin: de broek zelf

Het foute model voor jouw lichaamstype valt extra hard op bij een witte broek. Het juiste model vinden kan wat tijd kosten, maar it’s worth it. Smalle en lange benen? Jij kan gerust een skinny of shortje aan. Vollere heupen en bovenbenen? Een witte broek met rechte pijpen is jouw partner in crime. Wie op zoek is naar een paar extra centimeters aan je benen kiest best voor een witte broek met hoge taille.

Niet alleen het model, maar ook de kleur en het materiaal van de broek kunnen je outfit maken of kraken. Een spierwitte broek staat soms nogal “hard” en doet je teint verbleken. Een broek in een andere kleur wit (gebroken wit of eggshell bijvoorbeeld) is meer laid-back en staat vaak enorm flatterend. Een zware, stevige stof staat chic, terwijl linnen of jeans perfect is voor een casual gelegenheid zoals een middagje shoppen of een bezoekje aan de strandbar.

Hoe combineer je de witte broek?

Toegegeven, de witte broek is geen makkelijk item om te dragen, zeker wat lingerie betreft. Je hebt 99,9 % kans dat je witte exemplaar een tikje doorschijnt, dus de juiste lingerie-keuze is geen overbodige luxe. Je zou misschien denken van wel, maar wit ondergoed onder een witte broek komt nooit goed. Een naadloze hipster of string in huidskleur of poederroze is een veel veiligere keuze!

Het is een misverstand dat een witte broek moeilijk te combineren valt. Pastelkleuren maken het geheel zacht, neon-tinten geven je outfit een extra dosis pit. Ook met andere witte items sla je nooit de bal mis, al moet je wel opletten dat er niet te veel kleurverschil in de stukken zit. Een gestreepte top, espadrilles of elegante sandaal en een witte broek vormt al jaren het vakantie-uniform van Franse fashionista’s, maar wie kan het ze kwalijk nemen?

Last but not least : Vroeger was het not done als je een witte broek aanhad tijdens slecht weer. Voor je broek zelf is zonnig weer misschien gunstiger, maar als je die dag zin hebt om je witte exemplaar te dragen, dan doe je dat gewoon! De witte broek is niet voor niets weer helemaal terug in het streetstyle-beeld…

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer