Werken op E314 zijn afgerond na gigantische barst in wegdek

© Agentschap Wegen en Verkeer

De asfaltwerken op de E314 ter hoogte van Aarschot, richting Lummen, zijn afgerond. De pechstrook is terug volledig open voor het verkeer. Dat laat het Agentschap Wegen en Verkeer weten. Door de hitte was het wegdek dinsdag over de hele breedte omhoog gekomen, waardoor de snelweg volledig afgesloten moest worden.

jdb

De aannemer heeft de twee rijstroken opnieuw van beton voorzien. Daarover ligt een laag asfalt. Dit asfalt heeft nu tijd nodig om te drogen. Het Agentschap Wegen en Verkeer verwacht de volledige snelweg in de loop van de nacht van zondag op maandag terug te kunnen open stellen voor het verkeer.

Door de hitte was het wegdek over de hele breedte omhoog gekomen. Sinds woensdagavond is de snelweg afgesloten. In de nacht van woensdag op donderdag is de aannemer gestart met de herstellingswerken. Donderdagochtend is een tijdelijke pechstrook opengesteld voor het verkeer.

Ook op andere plaatsen in Vlaanderen is er door de hitte schade gekomen aan het wegdek, onder meer op de N10 in Diest, ter hoogte van Aarschot, en op de Noorderlaan in Antwerpen.

LEES OOK. En toen kwam het wegdek omhoog. Hoe komt dat? Wat moet u doen bij schade? Hoe uitzonderlijk is het?

© Agentschap Wegen en Verkeer

© Agentschap Wegen en Verkeer

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen