PROXIMUS LEAGUE. Antwerp op kop, ook Lierse wint voor het eerst

Antwerp FC heeft op de tweede speeldag van de Proximus League Roeselare verslagen met het kleinste verschil. De Great Old won met 1-0 na een doelpunt van Limbombe na de rust. Het heeft nu vier punten, even veel dan Lierse dat zondag met 2-0 van Cercle Brugge won. Nog op zondag haalde Lommel United met 0-4 uit op bezoek bij Tubeke. Vrijdag had OHL al met 0-3 verloren op Den Dreef met 0-3 tegen Union. Na twee speeldagen zijn Antwerp en Union de voorlopige leiders met 4 op 6.

dst, jtp, lgo

Antwerp - Roeselare: 1-0

Gedurende de hele eerste helft waren zowel Antwerp als Roeselare erg bedrijvig, maar uit alle kansen viel geen enkele goal. De Great Old had evenwel de beste mogelijkheden, maar kende pech of was zelf niet scherp genoeg. Na de rust kwam Antwerp nog wat scherper uit de kleedkamer, wat leidde tot het doelpunt van Limbombe in de 58e minuut. Hij profiteerde van een blunder van doelman Coppens. Het bleef bij dat ene doelpunt, ondanks heel wat kansen voor de thuisploeg.

Door deze zege komt Antwerp voorlopig samen met Union aan de leiding, dat vrijdag met 0-3 ging winnen bij OH Leuven. Beide teams hebben vier punten op zes. Zondag worden nog Lierse – Cercle en Tubeke – Lommel afgewerkt.

Lierse - Cercle Brugge: 2-0

In de eerste helft waren het de Pallieters die de meeste honger toonden. Aanvankelijk moest de thuisploeg vrede nemen met enkele kleine kansjes, maar net voor het halfuur was het dan toch raak. Joachim draaide zich mooi vrij en schoot in de verste hoek binnen. Cercle kwam nadien feller opzetten, maar Naudts vond Vanhamel op zijn weg.

Na de rust bleef de thuisploeg baas. Dat resulteerde in de 55ste minuut in de 2-0. Cercle-verdediger Bourdin kreeg rood na een fout op De Belder, Joachim zette de penalty feilloos om. De match doofde daarna uit, Cercle kwam wat dreigen, maar er werd niet meer gescoord.

Lierse komt zo in de stand op vier punten na twee matchen.

Tubeke - Lommel United: 0-4

Nog op zondag ging Lommel United met 0-4 winnen bij Tubeke. Geert Berben opende de score in het Stade Leburton. Na de rode kaart voor Diallo, profiteerden de bezoekers uit Limburgs optimaal van het nummerieke overwicht. Timo Cauwenberg, Alexandre De Bruyn en Jason Adesanya dikten de score in de tweede helft verder aan.OHL - Union: 0-3

OHL heeft ook na twee speeldagen nog niet kunnen winnen in de Proximus League. De degradant van afgelopen seizoen kwam vrijdag na een halfuur op achterstand na het doelpunt van Rajsel. Union ging verder op dat elan na de rust en verdubbelde de voorsprong tot 0-2 na 51 minuten. Ditmaal stond Mombongo-Dues aan het kanon. Een kwartier voor tijd legde Rajsel de 0-3 eindstand vast vanop de stip. Union staat samen met Antwerp op kop.