© Photo News

Léopold Storme komt opnieuw vrij

De strafuitvoeringsrechtbank in Brussel heeft maandagmiddag beslist dat Léopold Storme opnieuw de gevangenis mag verlaten. Begin deze maand gaf de drievoudige moordenaar, die in februari werd vrijgelaten nadat hij een derde van zijn straf had uitgezeten, zichzelf aan bij de politie. Hij had de voorwaarden om vervroegd vrij te komen niet gerespecteerd.

tg

Léopold Storme, die sinds februari voorwaardelijk vrij was na de moord op zijn ouders en zus, zit sinds 1 juni opnieuw in de gevangenis. Hij had zich die dag zelfs aangemeld bij de politie-inspecteur die verantwoordelijk is voor de controle van de naleving van de voorwaarden voor voorwaardelijke invrijheidsstelling.

Storme (29) werd in 2010 door het assisenhof tot 26 jaar cel veroordeeld voor drievoudige moord op zijn ouders en zus. Na zijn vrijlating eind februari ging hij bij zijn oma wonen. Hij mocht geen drugs gebruiken of alcohol drinken. Maar toen hij zich op 1 juni meldde, had hij gedronken en was hij emotioneel een wrak.

Nu heeft de strafuitvoeringsrechtbank beslist dat hij weer naar huis kan. Op voorwaarde dat het parket geen beroep aantekent. Het heeft daarvoor 48 uur de tijd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER