© Belga

Red Panthers uitgeschakeld in kwartfinale van World League hockey

De Red Panthers (FIH-14) zijn er donderdag in Sint-Lambrechts-Woluwe niet in geslaagd zich voor de halve finales van de World League vrouwenhockey te plaatsen. Ze verloren na shoot-outs met 4-3 van Zuid-Korea (FIH-8). Bij de rust stond Zuid-Korea nog 1-0 voor, na de reguliere speeltijd stond het 1-1 gelijk.

Cheon Seul opende de score al in de 2e minuut op strafcorner. Emma Puvrez bracht de Panthers in de 32e minuut langszij. In de shoot-outs trokken de Zuid-Koreanen met 3/2 aan het langste eind.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De top vier van dit Brusselse toernooi kwalificeert zich voor de finale van de World League, die in november in het Nieuw-Zeelandse Auckland gespeeld wordt.

De Belgen spelen nog om de plaatsen vijf tot acht. Australië (FIH-4) is zaterdag de volgende tegenstander. In de groepsfase verloren de Belgen al met 1-0 van de Australiërs, die donderdag in de kwartfinales verrassend met 2-0 uitgeschakeld werden door China (FIH-8).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer