Mama neemt wraak op Facebook omdat ze vindt dat ex die dochtertje (4) toetakelde te lichte straf kreeg

© *

De mama van een klein meisje dat mishandeld werd door haar vader, heeft foto’s online gezet van haar dochtertje vol blauwe plekken. Ze vindt de voorwaardelijke celstraf die haar ex opgelegd kreeg te mild.

Evelien Vantomme en Tim Lescrauwaet

De dertiger D.H. uit Avelgem ging op 17 september vorig jaar door het lint omdat zijn dochtertje niet wilde slapen zonder haar knuffelbeer. Die was achtergebleven in Westende, in het huis van haar mama. H. gaf het meisje talrijke klappen in haar gezicht en op haar achterwerk. Ook neep hij haar keel dicht.

De rechter gaf H. tijdens het proces een bolwassing door te zeggen dat zijn woede-uitval het leven had kunnen kosten aan zijn dochter. De vader werd gisteren veroordeeld tot vijftien maanden voorwaardelijke celstraf. Als hij zich houdt aan de opgelegde voorwaarden, waaronder zich laten begeleiden voor zijn agressieprobleem, dan moet hij niet naar de gevangenis.

De mama van het meisje is misnoegd door het vonnis. “Mijn dochter is getraumatiseerd voor de rest van haar leven”, zegt ze. “Ik moet precies nog wakker geschud worden, want ik kan maar niet geloven dat hij zo’n milde straf kreeg. Hij zat een paar dagen in voorhechtenis en moet daarna niet meer naar de gevangenis.”

Veel steun

De mama zag geen andere optie dan haar ex-partner online terug te pakken. “Ik heb de foto’s op Facebook geplaatst”, zegt ze. “Zijn naam heb ik er nooit bijgezet. Ik krijg vaak de reactie van mensen dat ze het ‘erg’ vinden, maar zij kunnen dat niet inschatten als ze de foto’s niet gezien hebben. Nu die verspreid worden, krijg ik enorm veel steun en merk ik dat heel veel mensen achter me staan. Het klinkt vreemd, maar het heeft me echt deugd gedaan om die openbaar te maken.”

Stefanie hoopte haar ex-partner te raken en dat lijkt aardig gelukt. Zodra zijn naam bekend raakte, werd hij gisteren bedolven onder de haatberichten. Hij kon niet anders dan zijn Facebookprofiel offline te halen. “Mijn kind is getraumatiseerd voor de rest van haar dagen. Na de uitspraak grijnsde hij naar mij. Door de foto's online te zetten, wilde ik dat iedereen kon zien wat hij mijn dochter heeft aangedaan. Dit is mijn manier om hem toch op de knieën te dwingen.”

Haar dochter draagt volgens Stefanie nog steeds de gevolgen van de agressie mee. “Ze staat soms heel bang ’s nachts aan mijn bed”, zegt ze. “En ze kan heel agressief uit de hoek komen. Iets wat ze vroeger niet had. Toen ik laatst zijn naam per ongeluk noemde, keek ze meteen op. Ze ziet hem niet meer als haar papa. Ik hoop dat ze nu gespaard kan blijven van verdere gesprekken bij een psycholoog.”

De familierechtbank legde eerder al een contactverbod op tussen vader en kind.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen