Acht ziekenhuizen in West- en Oost-Vlaanderen slaan handen in elkaar

Acht ziekenhuizen in het noorden van West-Vlaanderen en in het Oost-Vlaamse Meetjesland hebben vrijdag een intentieverklaring ondertekend voor de oprichting van een ziekenhuisnetwerk. Doel is om de zorg optimaler te organiseren en de zorgkwaliteit te verbeteren. Het netwerk kreeg de naam KOM mee

Blg,tg

Het gaat om het AZ Sint-Jan met campussen in Brugge en Oostende, AZ Sint-Lucas (Brugge), het AZ Zeno in Knokke-Heist en Blankenberge, het AZ Alma (Eeklo en Sijsele), AZ Damiaan (Oostende), het AZ West (Veurne) en twee revalidatiecentra KEI in Oostduinkerke en BZIO Oostende. Daarmee komen ze tegemoet aan de vraag van minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) om beter samen te werken.

Binnen het netwerk zullen ze samenwerken voor tijdkritische zorg en ingrepen waarvoor zware apparatuur vereist is. Bovendien beschouwen zij elkaar als voorkeurpartner voor de uitbouw van hun medische diensten en onderlinge samenwerkingen. Daarnaast is het ook de bedoeling om samen aankopen te doen en bepaalde diensten te centraliseren zodat er door de schaalvergroting financiële voordelen ontstaan, zonder aan de tewerkstelling te raken.

Het hoofddoel van de samenwerking is om de zorg zo dicht mogelijk bij de patiënt te brengen, klinkt het. Elk ziekenhuis binnen het netwerk zal de ondersteuning krijgen om een zo goed en breed mogelijk zorgaanbod te blijven leveren binnen het eigen ziekenhuis. Op deze manier krijgen patiënten nog altijd acute zorg dicht bij huis.

Het netwerk KOM staat voor Kust-Ommeland-Meetjesland.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen