Drie jaar geleden veroordeeld tot 30 jaar cel voor moord, nu opgepakt in Groot-Brittannië

De politie van Leicester, in Groot-Brittannië, heeft Kujtim Puci opgepakt. De 30-jarige Albanees werd drie jaar geleden in ons land veroordeeld tot dertig jaar cel voor moord maar was sindsdien op de vlucht. Hij wordt zo snel mogelijk aan België uitgeleverd.

tg

Het FAST-team van de federale politie, dat voortvluchtige veroordeelde criminelen opspoort, wist al een tijdje dat de Albanese moordenaar zich in Groot-Brittannië schuil hield. Afgelopen weekend is hij in de boeien geslagen door de politie van Leicester. Bij een identiteitscontrole ontdekte men dat hij geseind stond voor moord.

Kujtim Puci, zijn broer Arben en Hajdar Allajbej, drie Albanezen die in Brussel woonden, waren geen onbekenden in het Brusselse nachtleven en in het prostitutiemilieu. Ze kwamen ook al meermaals in contact met politie en gerecht.

In de nacht van 3 op 4 april 2012 kregen ze het voor café King Bar in Sint-Gillis aan de stok met enkele landgenoten. Inzet van de discussie waren enkele hoertjes die volgens Klaudjo Alushi voor hem werken. Maar de gebroeders Puci eisten de meisjes op. Er vielen slagen en uiteindelijk ook messteken.

Toen de politie die nacht ter plaatse kwam, vonden ze Klaudjo Alushi (25) op de stoep. Hij was overleden aan de gevolgen van verschillende messteken. Uit de autopsie bleek later dat hij ook verschillende zware vuistslagen had gekregen, vooral in zijn gelaat.

Verdachte voelde zich veiliger in de cel

Verschillende getuigen hadden de vechtpartij gezien, maar geen van hen wilde een verklaring afleggen aan de politie.

Twee dagen later kwam Arben Puci zichzelf aangeven en gaf toe dat hij te maken had met de moord op zijn landgenoot. De man vreesde immers dat de vrienden van het slachtoffer wraak zouden nemen en dat hij veiliger zat in de cel.

Twee andere verdachten, onder wie de broer van Puci, sloegen op de vlucht.

Eind 2014 kwam de zaak voor het Brusselse hof van assisen. Arben Puci kreeg 18 jaar cel, Allajbej 28 jaar en Kujtim 30 jaar. Enkel Arben Puci was op de zitting aanwezig, de twee anderen werden bij verstek veroordeeld.

Nu is hoofdverdachte Kujtim Puc in Groot-Brittannië opgespoord en gearresteerd via een Europees aanhoudingsbevel. Hij wordt zo snel mogelijk uitgeleverd aan ons land zodat hij hier zijn straf kan uitzitten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen