© Dieter Telemans

Afghaanse vluchteling (18) blijft in cel voor aanranding persoonlijke begeleidster

In Antwerpen heeft de onderzoeksrechter woensdag een Afghaanse vluchteling aangehouden op verdenking van aanranding van de eerbaarheid. Dat zegt het Antwerpse parket.

Het slachtoffer is de huisgenote van de 18-jarige vluchteling. Samen namen ze deel aan het Curant-project van het Antwerpse OCMW dat jonge vluchtelingen en Antwerpenaren laat samenwonen om de integratie bevorderen.

De feiten dateren van de nacht van maandag op dinsdag, waar Gazet van Antwerpen woensdag over berichtte. De vluchteling wordt ervan verdacht zijn ‘buddy’, zoals de cohousing-deelnemers genoemd worden, ‘s nachts te hebben lastiggevallen, waarna het slachtoffer zich in veiligheid kon brengen en de politie verwittigde.

De verdachte zou al eerder - toen nog als minderjarige - met het gerecht in aanraking gekomen zijn voor soortgelijke feiten. Het OCMW zegt daar niet van op de hoogte te zijn geweest en wil nagaan of andere diensten wel over die informatie beschikten en die hadden moeten delen tijdens de screening voor het Curant-project.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER