Schietpartij Dadizele: "Hij lag daar als aangeschoten wild dier en snakte naar adem"

In het West-Vlaamse Dadizele is maandagavond een 20-jarige man uit Antwerpen vermoord op straat. Hij werd neergeschoten door vermoedelijk drie daders. Het parket van Ieper bevestigt de feiten. "De omstandigheden en de identiteit worden nog volop onderzocht. Er is nog niemand aangehouden of verhoord", klinkt het.

gsd, mtm, wver

In welke omstandigheden de man om het leven werd gebracht is nog onduidelijk. Bewoners van de Geluwestraat hoorden rond 23.30 uur minstens twee knallen. Een vrouw die te voet huiswaarts keerde, zag drie mannen wegrennen. Ze verschuilde zich en zag daarna een hevig bloedende man op straat liggen. Hij lag naast een Audi waarvan de motor nog draaide.

De vrouw probeerde het slachtoffer nog twintig minuten lang te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten. De man, volgens getuigen een twintiger, bloedde dood op straat. Hij kreeg twee kogels in de nek.

Een buurtbewoner, die anoniem wil blijven, zag het slachtoffer in het midden van de weg in elkaar zakken. "Hij lag daar als aangeschoten wild dier en snakte naar adem", klinkt het in de Krant van West-Vlaanderen. "De zwaargewonde jongeman murmelde iets en kreunde lichtjes, maar ik begreep niet wat hij wilde zeggen. Hij kokhalsde in zijn bloed. Ik legde hem op zijn zij, zodat hij niet zou stikken."

Van de daders was op dat moment al geen spoor meer. Ze sloegen te voet op de vlucht richting Geluwe. Een speurhondenteam kwam nog ter plaatse om hen op te sporen, maar dat leverde geen resultaat op. Waarom het trio de jongeman om het leven bracht, is dan ook nog een groot vraagteken. In de buurt gonst het van de geruchten over een mogelijke afrekening in het drugsmilieu, maar dat is dus niet bevestigd.

Speurders waren tot 4 uur in de weer om het lichaam van het slachtoffer en de Audi naast hem te onderzoeken. De auto is niet ingeschreven op naam van het slachtoffer, bevestigt het parket dinsdagnamiddag. Meer details over de eigenaar van de wagen worden op dit ogenblik niet vrijgegeven.

"Nog nooit gebeurd in onze gemeente"

"Voor zover ik me herinner, is zoiets hier nog nooit gebeurd", zegt burgemeester Ward Vergote (Visie) over het incident. Drie daders zijn voortvluchtig. Er is ook een voertuig uit het Antwerpse bij betrokken, zo zegt de burgemeester.

"We hadden afgelopen weekend mooie Halfoogstfeesten in de gemeente. Het weer zat mee, er was veel volk, iedereen heeft zich geamuseerd. Het was een perfect weekend. Dat dit dan moet gebeuren, is een domper op de feestvreugde", aldus Vergote.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen