Dronken koppel uit Brugge loopt op één nacht tweemaal tegen de lamp tijdens alcoholcontrole

© BELGA

Een koppel uit Brugge is donderdagnacht in de Nederlandse gemeente Middelburg tot tweemaal toe betrapt voor rijden onder invloed. Het tweetal, dat duidelijk niet zo hard had nagedacht, kreeg daardoor ook tweemaal een fikse boete.

jdb

Agenten van politie Middelburg zagen donderdagavond omstreeks 22.50 uur een voertuig rijden waarvan de bestuurder duidelijk niet binnen de lijnen van de weg kon blijven. De politiepatrouille besloot om de vrouw tegen te houden en samen met haar partner, die ook alcohol had gedronken, mee te nemen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Die wees uit dat de vrouw de limiet bijna 1,2 maal had overschreden. Ze kreeg een boete van 334 euro en een rijverbod tot 00.20 uur.

Voorgevoel

Omdat de agenten de indruk hadden dat het stel zich niet aan het rijverbod zou houden, hielden ze het tweetal een tijdje in de gaten. Even later bleek hun voorgevoel te kloppen, want omstreeks 00.02 uur stapte de man in de auto om weg te rijden. Opnieuw hield de politie het tweetal tegen om deze keer een ademanalyse bij de man uit te voeren. Die bleek 2,4 keer te veel gedronken te hebben dan toegestaan, en kreeg daarvoor een boete van 659 euro en een rijverbod tot 05.37 uur.

Het koppel hield zich deze keer wel aan de ontnuchteringsperiode, waarna de vrouw tegen ochtend met de wagen naar huis is vertrokken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen