Nationale Bank biedt oudere personeelsleden uitstapregeling aan

© Vum

De Nationale Bank biedt een “beperkt aantal oudere werknemers” een uitstapregeling aan. Ze zouden een deel van hun loon (45 à 60 procent bruto) behouden en tegelijk gedurende twee jaar training en outplacement kunnen krijgen om elders aan de slag te gaan.

De uitstapregeling komt er naar aanleiding van de sluiting van een aantal lokale vestigingen (Luik en Kortrijk) in 2018 en van de drukkerij in 2020. Daarmee evolueert de bank van een “productieomgeving naar een kennisbedrijf”, nog versterkt door de toezichthoudende functie op de financiële instellingen, luidt het in een persbericht.

Medewerkers van de Nationale Bank die zich zes maanden tot drie jaar voor hun wettelijk pensioen bevinden, krijgen daarom de mogelijkheid om hun activiteit bij de bank stop te zetten. Die biedt hen dan nog twee jaar outplacement aan, “om in een andere omgeving een activiteit te vinden die beter aansluit bij hun competenties”.

De gemiddelde leeftijd bij de Nationale Bank, kaderleden uitgezonderd, bedraagt 53 jaar. Er zouden bijna 400 personeelsleden in aanmerking voor de uitstapregeling.

De uitstapregeling is opmerkelijk, want de NBB zegt in haar jaarverslag dat de Belgen langer moeten werken. (belga)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen