Auto gestolen in Deinze ... om boot te stelen in Gent

© rr

Dieven zijn donderdagnacht aan de haal gegaan met een boot uit de jachthaven aan de Snepkaai in Gent. Om hun buit te vervoeren, stalen de dieven waarschijnlijk eerder een Toyota Landcruiser in Deinze. De slachtoffers van de twee diefstallen legden zelf de link en konden de hand leggen op camerabeelden nadat beide diefstallen massaal werden gedeeld op Facebook.

Jan Claeys

In de nacht van dinsdag op woensdag hoort het dochtertje van Christof De Keukeleire uit Deinze de lichtgrijgze Toyota Land Cruiser van haar vader uit de garage rijden. Geen erg, gebeurt wel vaker. De Keukeleire is landbouwer en was die nacht bezig op zijn velden. Maar 's ochtends bleek de zware auto gestolen uit de carport. Camerabeelden konden de auto volgen tot in Sint-Denijs-Westrem. Vanaf daar verdween elk spoor.

Vrijdagavond post Didier Bekaert op Facebook dat zijn Crownline-boot (nieuwprijs:108.000 euro) gestolen was aan de jachthaven langs de Snepkaai in Gent. "Hij stond klaar op de aanhangwagen om te vertrekken op reis naar Kroatië, perfect gepoetst. Als je die vaststelling doet stort je wereld in. Het is voor ons het hoogtepunt van het jaar. We werken daar keihard voor."

Bekaert poste een gedetailleerd bericht op zijn Facebook-pagina, mét foto's, en dat werd duizenden keer gedeeld. Deinzenaar De Keukeleire zag de post en legde de link. "Je hebt een auto als die van mij nodig om zo'n boot te trekken. En het feit dat we hem niet meer op camera hebben gezien vanaf Sint-Denijs-Westrem maakte de vermoedens nog sterker." Tussen de twee diefstallen ligt hooguit 15 kilometer.

Zaterdagmiddag konden Bekaert en De Keukeleire beslag leggen op camerabeelden. "We zijn het zeker: dit is de boot van mij en de auto van Christof", zegt Bekaert.

Voorlopig is er nog geen spoor naar de auto én naar de boot. Het onderzoek loopt volop, zegt de politie van Deinze en Gent. Officieel is er nog geen link tussen de twee feiten. In dezelfde Gentse haven werden de afgelopen dagen nog een boot en een buitenboordmotor gestolen. "Op de volgende bestuursvergadering zullen we het hebben over camerabewaking op ons terrein", zegt de havenmeester.

Mensen die de boot en/of de auto gezien hebben, of tips hebben, kunnen contact opnemen met de lokale politie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen